Om oss


Vi är KRITA Design 

KRITA Design består av oss, Tove och Ulrika, två designers som arbetat ihop i omgångar sedan 90-talet. Redan då satte vi grunden och filosofin för vår design. Färger har alltid styrt vår väg och lust i ett formspråk vi leker med och fortfarande är förtjusta i.

Inredning av textil i naturmaterial

I våra produkter använder vi oss av material som står upp för den påfrestning det utsätts för. Vi tillverkar i mindre skala och har kontakt med de leverantörer som hjälper oss i vår produktion. Produkterna tillverkas till stor grad i Sverige, så som i Borås, Småland och Göteborg. En del tillverkning sker i Estland. Vi är medvetna om att den globala textila produktionen inte är tillräckligt hållbar. Därför är det viktigt för oss att använda oss av ett slitstarkt material som ger hållbarhet över tid.
Flera av våra kunder som köpte våra produkter för 22 år sedan hör av sig och vittnar om en hållbarhet både i material och formspråk.

Nyfikna formgivare som skapar unik inredning 

Tove Weigel, Textile Designer BA, har jobbat med produktutveckling och innovation i flera branscher och företag men har hållit kvar kärleken för textil och färgernas kraft. Detta har resulterat i KRITA Design 2020, det egna kreativa uttrycket utan kompromisser.

Ulrika Kärnfelt, Fashion Designer BA, har som formgivare rört sig i gränslandet mellan konst och produktutveckling. Hon har designat egna kollektioner, varit kostymdesigner inom teater och dans och arbetat med frilansuppdrag åt företag. Parallellt med sin formgivning har Ulrika också arbetat med bildpedagogik och som föreläsare. Att starta Krita 2020 innebär att återigen väcka liv i det egna uttrycket.

I våra möten tillsammans uppstår slingrande samtal, frågor och en fascination för relationer. Det resulterar i vårt eget uttryck; en personlighet och kärlek för former och färger. Hemma på Brännö i Göteborg skapar vi textilprodukter som uttrycker glädje med sina grafiska element, flödande former och sin tidlösa stil. I vårt samarbete ger vi varandra utrymme för färgkombinationer vi inte tidigare prövat.

Med enkla, stilrena former leker och vilar vi, utmanar oss och hittar hem. Det är i mellanrummet det händer – och vi älskar färg.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor! Maila till: Tove@kritadesign.com, Ulrika@kritadesign.com eller info@kritadesign.com.