Om oss


Vi är KRITA Design 

KRITA Design består av oss, Tove och Jerker, två designers som arbetar ihop i olika material och processer. Färger styr vår väg och lust i ett formspråk vi leker med och utmanar för olika intryck och uttryck.

I våra produkter använder vi oss av material som står upp för den påfrestning det utsätts för. Vi tillverkar i mindre skala och har kontakt med de leverantörer som hjälper oss i vår produktion. Produkterna tillverkas till stor grad i Sverige, så som i Borås, Småland och Göteborg. En del tillverkning sker i Estland. Vi är medvetna om att den globala textila produktionen inte är tillräckligt hållbar. Därför är det viktigt för oss att använda oss av ett slitstarkt material som ger hållbarhet över tid.
Flera av våra kunder som köpte våra produkter för 22 år sedan hör av sig och vittnar om en hållbarhet både i material och formspråk.

Nyfikna formgivare som skapar unik inredning 

Tove Weigel, Textile Designer BA, har jobbat med produktutveckling och innovation i flera branscher och företag men har hållit kvar kärleken för textil och färgernas kraft. Detta har resulterat i KRITA Design 2020, det egna kreativa uttrycket utan kompromisser.

Jerker Persson, Glasblåsare, industridesigner och silversmed. Ny medlem i Krita Design. Jerker har många års erfarenhet av produktutveckling i flera olika produkt och materialområden. Bidrar med stark formkänsla och outsinlig envishet när det kommer till kvalitet och detaljer. 

Vårt samarbete resulterar i vårt eget uttryck; en personlighet och kärlek för former och färger. Hemma på Brännö och Göteborg skapar vi produkter som uttrycker glädje med sina grafiska element, flödande former och sin tidlösa stil. I vårt samarbete ger vi varandra utrymme för färgkombinationer och material vi inte tidigare prövat.

Med enkla, stilrena former leker och vilar vi, utmanar oss och hittar hem. Det är i mellanrummet det händer – och vi älskar färg.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor! Maila till: Tove@kritadesign.com, jerker@kritadesign.com eller info@kritadesign.com.